Pennestreek
Over ape- en andere streken
Tekeningen
maandag 24 maart 2008 by Bart Linders in Over schrijven

Ik had beloofd nog wat te melden over tekeningen. Ik ben namelijk nog steeds bezig met mijn boek met kinderverhalen. Onlangs ben ik weer eens bij tekenaar Herke geweest, die bij acht verhalen zestien tekeningen gemaakt heeft: twee per verhaal. Stuk voor stuk mooie plaatjes, of, zoals een collega van mij het uitdrukte, ‘net kleine kunstwerkjes’.

maan2klein.JPG

Zoals ik hier al eens meldde, heb ik inmiddels één boek met daarin drie verhalen, als een soort discussiestuk. Het is iets anders opgezet dan ik oorspronkelijk voor ogen had, maar het is erg mooi geworden. Het heeft als voordeel dat ik minder hoef te schrijven, en als nadeel dat Herke meer moet tekenen: zijn tekeningen zijn prominenter aanwezig. Gelukkig vond Herke de nieuwe opzet ook erg mooi, en dus hebben we min of meer besloten om op deze weg verder te gaan. Ik ga zijn tekeningen dus naast de tekst houden en kijken waar ik nog tekeningen mis, zodat hij gericht kan bij-tekenen. Omdat hij het boek ook erg mooi vond, heb ik er voor hem ook één besteld – dat is wel het minste wat ik kan doen om zijn extra werk te compenseren!

kapper2klein.JPG

Klik op een tekening om het bijbehorende verhaal te lezen!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/d/pennestreek.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

5 reacties

is het boek al in de verkoop? ben zeer geintreseerd.

Nee, sinds de geboorte van Madelief 8 maanden geleden heb ik eerlijk gezegd niet zoveel meer ondernomen richting uitgevers 😳 . Het wordt de hoogste tijd om dit weer op te pakken!

reeds tijd gevonden om naar de uitgever te gaan? Ik zou het boek als het uitkomt graag in bezit krijgen..

ToboXx, dank voor je interesse. Het gebeurt allemaal tussen de bedrijven door, snel gaat het dus allemaal niet. Ik heb mij inmiddels wel op uitgevers georienteerd en bepaald welke ik als eerst ga benaderen. Nu nog een setje samenstellen en een begeleidende brief. Met wat geluk deze maand.

Oke, het zijn pracht verhalen, dus als het uitkomt in een boek zou het natuurlijk helemaal prachtig zijn.