Pennestreek
Over ape- en andere streken
Apetrots: een boek!
dinsdag 18 december 2007 by Bart Linders in Over schrijven

Een beetje aan de late kant, dit bericht, maar ik móest er toch iets over zeggen.

Zoals sommigen van jullie wel weten was het mijn streven om nog dit jaar een boekje met kinderverhalen te maken. Ik dacht een verhaal of 25 nodig te hebben. Begon ik nog redelijk voortvarend, lopende het jaar zakte de verhalenproductie wat in. Naarmate de geboorte van Madelief dichterbij kwam, viel dat helemaal stil. Ik ging er dan ook van uit dat het dit jaar niet meer zou lukken. Tekenaar Herke had inmiddels wel een aantal verhalen geïllustreerd, maar nog lang niet allemaal. Geen nood: van uitstel hoeft geen afstel te komen.

En toen kwam Sinterklaas. De goedheiligman heeft mij dit jaar met een heel bijzonder cadeau bedacht: mijn eigen boek! Zonder dat ik er iets van wist heeft Sint Afke mijn verhalen en Herke’s tekeningen gecombineerd en daar door de HEMA een boek van laten maken. Ik was behoorlijk onder de indruk toen ik mijn eigen boek vasthield!

Leerzaam is het ook: ik krijg een goed beeld van hoe het er uit kan zien. Bovendien: in de huidige opzet zijn een verhaal of vier genoeg voor een boekje. Met mijn one-off in de hand dus tijd om met uitgevers te gaan praten, vond ook vriend en adviseur Nico. Dat zijn nog eens leuke voornemens voor het nieuwe jaar!

voorkant_compressed.jpg

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/d/pennestreek.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

1 reactie

Gefeliciteerd Bart! Laat je ook even weten wanneer het ‘echte’ boek in de winkel komt? Dan wil ik het natuurlijk wel kopen!