Pennestreek
Over ape- en andere streken
Waterpokken wondermiddel?
vrijdag 9 juli 2010 by Bart Linders in Persoonlijk

Het is zover: dankzij Evi heeft Madelief de waterpokken. Dat is geen toeval: sadistische ouders als we zijn, hebben we Evi en Madelief bijkans langs elkaar heen gewreven om de besmetting maar succesvol te laten verlopen; dan zijn we er maar vanaf.

Hoe dan ook, Madelief is als een gek aan het krabben overal. Op internet dus maar eens gezocht naar manieren om voor verlichting te zorgen. Je komt dan in no time in van die moeder-fora vol tips en weetjes terecht. En wie schetst mijn verbazing: een koud of lauw bad met een hand havermout schijnt geweldig te werken. Het klinkt wel enorm Klazien, maar ach,kwaad kan het ook niet.

Maar wat me vooral fascineerde: op internet werd bij de havermout vaak expliciet vermeld dat het gewoon in de supermarkt verkrijgbaar is. Wij weten dat, want onze meiden eten een paar maal per week havermoutpap als ontbijt. Toch zijn er blijkbaar hele volksstammen voor wie havermout vooral bestaat in de verhalen van oma en Dickens.

Wat dan uiteindelijk leidt tot de vraag van vandaag: zijn er nog meer mensen die vandaag den dag nog havermoutpap eten, of zijn wij hopeloos ouderwets en kan dat écht niet meer in 2010?

(plaatje gejat van zenzeep)

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/d/pennestreek.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

4 reacties

Havermout: mijn vader at graag een bord havermoutpap. Ik moet er zelf niet aandenken! Maar gezond is het wel, dus ik houd m’n mond.

Wat zeker zo belangrijk is: Werkt dit wondermiddel?

Ha, goeie vraag! Ik heb geen idee, Madelief vertikt het om in bad te gaan zitten met dat spul…

Madelief heeft geloof ik alleen in naam waterpokken. Ze is er niet ziek bij, dartelt vrolijk rond. Het aantal bultjes is eigenlijk ook maar beperkt. Komt vast omdat ze afgeladen vol zit met havermout…