Pennestreek
Over ape- en andere streken
Dienstmeiden en prinsessen
vrijdag 10 april 2009 by Bart Linders in Persoonlijk

Afke is begonnen Josefien voor te lezen uit de oude doos: ‘Het Grote Voorleesboek’ van W.G. van de Hulst, oorspronkelijk uitgegeven in 1947. Je kent het wel, van die verhalen over hooghartige prinsessen en nederige dienstmeisjes en zo. Vreselijke verhaaltjes, maar ze leggen ons geen windeieren: Josefien doet net of ze een dienstmeisje is (al wil ze natuurlijk eigenlijk een prinses zijn). Vanochtend werden wij verrast met een paasontbijtje (een wit bolletje met hagelslag en andere zoetigheid) met wat te drinken. De Senseo kreeg ze niet aan de gang (iets met stekker en stopcontact) anders hadden we er ook koffie bij gekregen.

pict0062.jpg 

Maar ze was nog niet klaar: ze ging vrolijk verder met het dweilen van de keukenvloer - zoals een goede dienstmeid betaamt.

pict0066.jpg

Toen vond ze dat het mooi geweest was en ging haar prinsessenkleren aantrekken. Gelukkig was ze niet te beroerd om als prinses de planten water te geven.

pict0080.jpg 

Het gaat dus prima hier in huis. Met een beetje mazzel hoef ik binnenkort mijn eigen overhemden niet meer te strijken…

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/d/pennestreek.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Comments are closed.