Pennestreek
Over ape- en andere streken
CNME Amersfoort verwoest
dinsdag 7 september 2010 by Bart Linders in Persoonlijk

Vandaag was een droevige dag. Om ongeveer kwart over zeven belde een vriendin dat het Centrum voor Natuur- en MilieuEducatie (CNME) in Amersfoort – waar Afke werkt – in brand stond. Tien minuten later was Afke de deur uit, om een in lichterlaaie staande boerderij te vinden. Een aantal collega’s waren er al, maar er was niets meer aan te doen: het pand was al verloren.

Het bezoekerscentrum op landgoed Schothorst, met leslokalen, tentoonstellingsruimte, kantoren en opslag van leskisten is volledig verwoest. En dat terwijl het net volledig gerenoveerd was: het was een prachtig pand geworden. Zoals de wethouder vandaag twitterde: het mooiste stukje van het stadhuis is niet meer.

Overigens is in tegenstelling tot berichten in sommige media de replica van de middeleeuwse boerderij op het middeleeuws erf NIET getroffen.

Medewerkers en vrijwilligers zijn op het stadhuis opgevangen. Veel verwarring, veel emotie: het CNME was voor veel mensen een veilig en rustig plekje in het midden van Amersfoort. Ook de aanwezige hulpdiensten waren soms verbaasd over de emotionele reacties van betrokkenen.

Rare samenloop: Josefien zou net deze dag met school naar ‘mama haar werk’ gaan om daar les te krijgen; ook zij was van slag.

Lichtpuntje op deze donkere dag: terwijl de brandweer nog bezig was met het onderzoek, stonden de noodkantoren al in file te wachten op de Schothorsterlaan: volgens deze raadsbrief kunnen de vaste medewerkers morgen (!) alweer werken. Dat gaat in ieder geval niet in het spreekwoordelijke ambtenarentempo!

Het bezoekerscentrum in betere tijden*

* foto van Willem Nabuurs

Update: de verhalen druppelen langzaam Afke uit. Bodes kwamen paraplu’s brengen. De dienstauto van de burgemeester werd ingezet om mensen naar het stadhuis te brengen. Waar voor ontbijt gezorgd werd. En morgen dus alweer werkplekken. Goed werk!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/d/pennestreek.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Comments are closed.