Pennestreek
Over ape- en andere streken
Apenheul
maandag 23 april 2007 by Bart Linders in Persoonlijk

Gisteren zijn wij, met oma, heel buma naar de Apenheul geweest. Ik hoopte uiteraard inspiratie op te doen, Josefien wilde wel eens echte apies kijken, en oma vindt het sowieso leuk om zoiets met kleindochterlief te ondernemen. Het was Afke’s idee, dus die mocht ook mee.

Nadat wij ons gewillig door de ingehuurde plaatselijke schooljeugd naar onze parkeerplaats hadden laten leiden en ons, na het betalen van een lieve som, toegang hadden verschaft, was ik op alles voorbereid. Noem mij dom, maar ik begreep pas onderweg dat die apen niet ergens veilig op een rots zitten, maar dat je tussen ze door loopt, zodat ze bij je boterham kunnen.

Gelukkig werden door een andere klas schooljeugd in stoomcursus voorbereid op de gevaren die ons te wachten stonden: haal alle zakken leeg, niet eten of drinken in apengebied, geen glimmende sieraden, en vooral: alles in een ‘100% Aapvrije Tas’. Mijn bril mocht ik nog net ophouden. Waar was ik nou weer aan begonnen? Licht gespannen ging ik door het laatste poortje.

Helaas, mijn gouden-kettingen- met-Mercedeslogo had ik gewoon om kunnen houden. We hebben vele apen gezien in soorten, maten en kleuren, maar niet één leek geinteresseerd in mensen. Misschien omdat onderweg de rest van de Apeldoornse jeugd in de gaten hield of je 100% Aapvrije Tas wel aapvrij was afgesloten. Op zeker moment heb ik serieus overwogen om midden in apengebied pontificaal te gaan staan eten, maar de bananen waren op.

Hoewel het best een leuk dagje uit was, was er ook een voelbare anticlimax. Wellicht waren ook de apen door de hitte wat lamlendig, wie zal het zeggen? Volgende keer bananen en pinda’s mee.

En nee, er zijn geen foto’s van, Afke is geen verslaggever. Ga zelf maar kijken.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/d/pennestreek.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

8 reacties

OK, weinig apestreken gezien, maar met zo’n lieve aap van 2 jaar uitgaan is een feest, dus geen anticlimax bij oma.

Geen foto’s? Jammer! Je weet, Hans en ik zijn gek op foto’s.

Niels, als Afke een fototoestel bij zich heeft wordt ze altijd verminderd aanspreekbaar. Dan waren we met z’n drieen plus een verslaggever geweest.

Om jullie een plezier te doen post ik binnenkort de foto’s wel van een strandbezoekje.

je had het me al verteld in café de Rooie Cent, maar dit verhaal voegde toch nog iets toe…leuk geschreven, en: ik hoorde het je zeggen! Voor mij geen Apenheul. Of: dan neem ik gewoon mijn eigen Aapje wel mee!
Nico.

Omdat ik die dag op reis moest kon ik dit uitstapje niet meemaken. Het leifst was ik natuurlijk meegegaan om de apestreken van mijn “Aapje” te volgen.
Maar ik kan me helemaal voorstellen hoe het is gegaan met eindeloze heer en weertjes van Josefien naar alle dingen die indruk maken.
Volgende keer WIL ik mee!

Hmm..blijkbaar zijn de apen intussen goed opgevoed. Wij zijn een jaar geleden geweest en toen liepen alle bewak…euh..verzorgers ond met waterpistolen. Op deze manier wilden zij de apen opvoeden om niet te dicht bij de mensen te komen omdat er mensen zijn geweest die bang van de apen werden… Best jammer eigenlijk.

K.

Dan is dat opvoeden een beetje doorgeschoten lijkt het. Wel jammer dat juist zij dan weer met die waterpistolen mogen rondlopen…

BTW, Broer Konijn, je doet er wellang over om reacties op e blog te valideren…