Pennestreek
Over ape- en andere streken
Nouvelle Vague
woensdag 9 april 2008 by Bart Linders in Muziek

Gisteren zouden Afke en ik gezamenlijk naar Nouvelle Vague in de Melkweg gaan. Zij spelen punk- en wave nummers uit de jaren ’80, maar dan zonder ‘attitude’; lichtvoetig, vrolijk, beetje bossanova-achtig. Het is begonnen als een experiment van de Franse DJ Marc Collin om te zien hoeveel er van de nummers uit zijn jeugd overbleef als je het stripte tot op het bot en er een mooi liedje van maakte. Ik ken Nouvelle Vague al een tijdje, en wilde dat wel eens live zien – al was het maar omdat ik al die nummers ook van toen ken, en een avondje jeugdsentimenteel meebrullen is altijd leuk.

Oppasopa en oma waren net binnen om mee te eten toen het noodlot toesloeg. Terwijl ik met Josefien aan het stoeien was, schoot het me onbedaarlijk in mijn rug. Ik kon nauwelijks meer staan. Eind van het liedje was dat Afke met schoonzus Imke naar de Melkweg togen, terwijl ik kniezend in bed lag en mijn ouders voor Madelief zorgden. Ik was zo chagrijnig dat ik het afreageerde op een vriendin die belde. Sorry, Clemence. Tot overmaat van ramp had Afke na afloop te melden dat het een bijzonder leuk concert was 👿 . En nee, Afke heeft er geen foto’svan gemaakt, zelfs niet voor mij 🙁 .

Om iets te laten horen van Nouvelle Vague en toch de BREIN-gestapo (hopelijk) van mijn nek te houden, hierbij een één-minuut-fragmentje van zo’n 80-er jaren kraker.

[audio:JustCantGetEnough.mp3]
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/d/pennestreek.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Comments are closed.