Pennestreek
Over ape- en andere streken
Festival
zondag 6 mei 2007 by Bart Linders in Muziek

Gisteren was Josefien’s maandelijkse logeerpartijtje bij opa en oma. En heel toevallig werden in het hele land bevrijdingsfestivals gehouden. Een ideale combi voor ons om weer eens wat live muziek te gaan zien – doen we veel te weinig afgelopen jaren. Na vergelijkend warenonderzoek besloten we tot – jawel – Groningen. Het Nieuw-Zeelandse (of hoe dat ook moet volgens nieuwe spelling) The Veils gaf de doorslag. Ik heb nog even gekeken of het te combineren viel met Zita Swoon in Zwolle, maar natuurlijk speelden ze ongeveer tegelijkertijd.

Al enige tijd geleden hadden we een voormalig schoolgebouw te koop zien staan in Sappemeer, en dat wilden we eigenlijk al lang een bekijken. Alles bij elkaar net voldoende excuus om naar Groningen af te reizen.

De pret begon toen we bij Vries de ‘alternatieve’ route naar Sappemeer wilden nemen. Die was halverwege opgebroken, de omleiding niet of niet volledig duidelijk. Zo kwamen we in Haren terecht, alwaar het ons gelukt is tot tweemaal toe (!) te verdwalen, wat ook al niet bijdroeg aan de algehele feeststemming. Uiteindelijk in Sappemeer aangekomen viel het schoolgebouw erg tegen – net als Sappemeer zelf trouwens. Het ligt aan het Winschoterdiep, en wekt de indruk dat er nou eenmaal bedrijven langs een kanaal horen, en daardoor ook huizen moeten staan voor de mensen die er wonen. En die huizen noem je dan samen Sappemeer. No offense, maar mijn kopje thee is het niet.

Enfin, met een concert voor de boeg en uitzicht op de exquise festivalcuisine togen we naar Groningen. Om ongeveer zes uur liepen we het festival-terrein op. Dat is de ideale tijd om op een dergelijk festival iets te eten te zoeken. Dat is duidelijk, want duizenden anderen weten dat ook (of hebben daar na het nuttigen van enige consumpties nog een vaag benul van). Een half uur later, net toen the Veils begonnen, kregen wij ons friet met hamburger. En toen we het goed en wel ophadden en aan koffie begonnen te denken, hielden The Veils er ook mee op. Ze hadden geen zin, speelden vooral de plaat CD na en hielden het na drie kwartier voor gezien. Citaat van zanger Finn Andews: “Thank you, you have been a wonderful…Oh, I’m sorry, but festivals like this drive me crazy…’. The Veils af.

Een korte blik op de rest van de agenda leerde dat wij weinig meer in Groningen te zoeken hadden. Op naar huis maar weer. Nog even een afzakkertje in de kroeg. Daar hoorde ik dat diezelfde Veils vandaag, zondag, een InStore speelden bij Velvet in Delft. Mooie gelegenheid voor revanche? Helaas, Afke andere afspraak –> ik thuis met Josefien. Weer een teleurstelling.

Lessons learned: wij zijn het festival-leven ontgroeid. Daar is geen ontkomen aan. Het festivalterrein is mijn natuurlijke habitat niet meer. Bovendien: al klinkt het niet zo, we hadden een leuke dag, simpelweg omdat we met zijn tweeen op stap waren. Zelfs tijdens onze dwaaltocht door Haren maakten we geen ruzie, terwijl de omstandigheden daarvoor toch ideaal waren. Wij redden het wel.

En dan nu: strijken voor Seattle!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/d/pennestreek.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

3 reacties

Ik was in Zwolle bij het bevrijdingsfestival. Had ik het geweten had ik wat opnames voor je gemaakt. Volgende keer beter…

Maakt niet uit, ze hebben net een nieuw plaatje uit, dus zullen ze ook wel gaan toeren.
Ook Zita Swoon gaat zo’n InStore-achtig concert geven: Je kunt er alleen heeb als je de CD koopt bij Velvet, dan kost het kaartje 2,50. Helaas: ik heb de CD al…

Wat jammer dat je toch niet even in Zwolle bent wezen kijken. Dan had je ook de Kouwemakkers kunnen zien… die waren helemaal fantastisch 😀

Ook Zita Swoon was heel erg leuk om te zien. Wij moeten trouwens nog een concertje plannen, volgens mij.