Pennestreek
Over ape- en andere streken
Dave Mattthews Band
dinsdag 29 mei 2007 by Bart Linders in Muziek

Zoals reeds gememoreerd zijn we naar Brussel afgereisd om de Dave Matthews Band te zien. Zondag heen, maandag terug, concert, hotelletje, lekker weg met z’n twee.

Brussel was wel wat weerbarstig, dankzij de 20 km door Brussel die net zondag gehouden werd. Omwille van deze hardlopers waren een aantal belangrijke verkeersaders afgesloten en stond de rest dus vast. Dankzij AfkeAfke hebben we toch ons hotel gevonden. Op de grote Markt wat gedronken (moet je wel net je zakgeld gehad hebben) en gegeten, daarna naar voorstad Vorst.

Nationaal in Vorst is iets groter dan de HMH, en programmeert in het zelfde segment. Als opwarmertje hadden ze Tom Morello meegenomen, bekend van Audioslave en Rage Against The Machine. Alleen met een akoestische gitaar en mondharmonica noemt hij zich de Nightwatchman. Ik was niet onder de indruk.

Hoe anders dan Dave Matthews! Rock met elektrische viool en akoestische gitaar. Ze zochten niet vaak het contact met het publiek, maar lieten de muziek zelf zorgen voor de chemie. En die kon dat prima alleen af! Vooral de violist en drummer maakten indruk, maar dat te zeggen suggereert dat andere muzikanten minder waren en dat was niet zo. Wat een kudde retegoeie muzikanten bij elkaar! Prachtige, verzorgde liedjes, die eventueel uitmondden in mooie solo’s en naar een zinderende climax gebracht werden. Maar hoewel ze regelmatig helemaal los gingen op ontsporen af, bleef het altijd strak en verzorgd. Het licht was mooi, het geluid was hard maar erg goed. Een perfecte show van een hele, hele grote band.

Een van de beste concerten die ik ooit gezien heb, en ik heb er heel wat gezien.

En, Niels, foto’s maken was niet toegestaan, mijn telefoon is gewoon een telefoon en een Eos naar binnen smokkelen durfden we niet aan. Dus je zult het weer eens zonder moeten doen. Bovendien, als je wilt zien hoe het was, had dan een kaartje gekocht 😛 !

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/d/pennestreek.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

4 reacties

Geen foto’s? Ben je er dan wel geweest? Je hebt toch ook wel een ‘concert’camera. In ieder geval staat er redelijk veel filmpjes op YouTube.

http://youtube.com/results?search_query=Dave+Matthews+Band+brussel

En wie is AfkeAfke?

Ben je er wel geweest als je geen foto’s hebt? Now don’t you get philosophical on me!

Oei, die AfkeAfke was toch niet zo heel moeilijk? Da’s mijn aangetrouwde TomTom.

Handig! Officieel gekocht, cadeau gekregen of illegaal gedownload? 😉

We zijn officieel getrouwd, dus een beetje het eerste, een beetje het tweede 🙂