Pennestreek
Over ape- en andere streken
Concert!
zondag 20 mei 2007 by Bart Linders in Muziek

Ze zijn niet erg bekend in Europa: de Dave Matthews Band. In de Verenigde Staten zijn ze echter huge: zo groot dat ze getourd hebben met Neil Young(!) in het voorprogramma. Hun derde plaat, Before these Crowded Streets, was bij voorverkoop (Amerikaans) platina en kwam op 1 binnen in de US-charts.

En omdat ze in Amerika de stadions vol trekken en in Europa niet, hebben ze hier niet veel te zoeken, en komen dus niet heel vaak in Europa. Ik kijk al jaren regelmatig op hun site of ze nog hier nog komen spelen, en nu zijn ze er weer eens. Ze doen in Europa een paar concerten – waaronder Pinkpop. Nou staan er wel een paar leuke dingen op Pinkpop, maar dan over drie dagen verspreid, en de festival-camping ben ik echt wel ontgroeid. Gelukkig spelen ze zondag 27 mei in Vorst, een voorstad van Brussel.

Dus heb ik vandaag – dankzij internet en creditcard – kaartjes gekocht en hotel geboekt. Ondertussen Josefien bij opa en oma ondergebracht, en volgende week gaan wij - eindelijk – de Dave Matthews Band live zien!

Ik leerde de Dave Matthews Band gelijk met en via Afke kennen. Normaal gesproken voor mijn smaak iets te gepolijst, maar dat maken ze goed met top-muzikanten en prachtig uitgewerkte nummers. Gevolg: ze kregen zelfs een plaatsje in onze trouwceremonie (niet live uiteraard 🙁 ). Dus toen ik Afke vroeg voor welke concerten ze wel naar Brussel af wilde reizen (tickets uiteraard al besteld 🙂 ), was ze duidelijk: op 1 de Dave Matthews Band.

Ben benieuwd of ze de hooggespannen verwachtingen waar kunnen maken. Nog zeven nachtjes slapen.

dave-mathews-band.JPG

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/d/pennestreek.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

5 reacties

uh-nou staat= nou staan
beroepsdeformatie, sorry. maar verander dat even? want verder schrijf je vlekkeloos als vanouds, snot-aapje!

nooit gehoord van die band, maar ik ga wat rondkijken! Hoe dan ook veel plezier! UNiek.

Inderdaad: zwaar aftellen naar wat een schitterend concert wordt!

Sorry Nico, gewijzigd!

Al in 1996 leerde ik de Dave Matthews Band kennen via Jorrith die een stapel cd’s van ze mee terugnam na een jaartje States. Onbegrijpelijk dat ze in de USA ongekend groot zijn en hier in Europa de zalen amper vol spelen. Daarom liet de wereldverbeteraar in mij iedereen die ook maar een beetje pretendeerde muziekkenner te zijn, kennis maken met hun muziek en niet voor niets! Zelfs jij Bart -met je voorkeur voor extravagante en osbcure muziek- kon het waarderen…
Affijn, het gaat nu dan toch gebeuren: op naar Bruxelles! en die paar nachtjes wachten kunnen er ook nog wel bij… 🙂

Als ik hier nu gewoon commentaar in ga lopen tikken met een smiley 🙂 er in wordt dat smiley dan ook te hoog weergegeven, of gaat het in comments wel goed?