Pennestreek
Over ape- en andere streken
Claw Boys Claw!
zaterdag 12 januari 2008 by Bart Linders in Muziek

Dankzij beatmeisje Els wist ik dat Claw Boys Claw weer aan het optreden zijn. Een (door mij, toch) bijna vergeten band, die in een ver verleden het beste was wat er op de Nederlandse podia te vinden was. Geheel toevallig kwam ik er gisterenmiddag achter dat ze gisterenavond Amersfoort aandeden, als opwarmertje voor Noorderslag. Acuut oppas gezocht (Afke had ook een afspraak buiten de deur), en gelukkig was oma bereid om op Miep en Wup te passen. Die had het al in de krant gelezen, kende de naam nog van mij van vroegâh, maar dacht: ‘Dat weet Bart vast wel, dat hoef ik niet meer door te geven’… Ik kwam er net op tijd achter.

Hoe dan ook, op het nippertje naar Claw Boys Claw. Ik was vroeg om zeker te zijn van een kaartje, en verpoosde mij voor aanvang dan ook even in Zandfoort. Waar CBC ook zat. Even sloeg de schrik mij om het hart: wat is zanger Peter te Bos oud geworden…

Gelukkig verliest een Bos wel zijn haren maar niet zijn streken: het was een ouderwets CBC-concert. Geen tijd om bier te halen, want dan mis je de volgende streek van Peter. Drummen met je microfoon, diepe-interviews tijdens het optreden (‘Waar kom jij vandaan?’  ‘Uit Utrecht’  ‘$#%$, wat doe je hier man!’), te veel om op te noemen. Het werd een gezellige rommel, precies zoals het hoort bij een CBC optreden.

Tien jaar geleden was het al geen strakke band, en dat is er niet beter op geworden. Ze speelden niet erg lang, maar dat verwacht ik ook niet van lui die zowat seniorenpas-gerechtigd zijn. Het geluid was ronduit waardeloos – volgens mij hebben ze een dove geluidstechnicus of zo. 

Om kort te gaan: het geluid was K, muzikaal was het K, maar dat hoort erbij bij Claw Boys Claw: het was een geweldig concert. Meer! Meer!

the old days…

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/d/pennestreek.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Comments are closed.