Pennestreek
Over ape- en andere streken
Blue man group?
zondag 14 oktober 2007 by Bart Linders in Muziek

Gisteravond speelde Moke in Amersfoort. Muzikaal gezien net niet mijn straatje – eerder een soort zijstraatje. Toch maar gaan kijken. Goede muziek, strak uitgevoerd, verder weinig over te melden. Normaal gesproken zou het een concert zijn dat ik vrij snel weer vergat, ware het niet dat de band blauw was. Ik heb de Blue Man Group nooit gezien, maar het had er wat van weg. Niet doordat ze beschilderd waren, maar omdat het frontlicht blauw was. Ik heb toch al aardig wat concerten gezien, maar nog nooit een band met alleen blauw frontlicht – en ik snap nu ook waarom dit zo’n zeldzaamheid is. Er staat een bende smurfen te spelen. Gaande het concert kreeg ik steeds meer sympathie voor Gargamel: wat een irritant gezicht, al die blauwe smoelen. Gecombineerd met de Mr Spock-achtige kapsels gaf het een heel vervreemdend effect – en dat belemmerde volgens mij het contact met de zaal. Met aliens maak je toch minder makkelijk contact - dat was er dan ook nauwlijks. Jammer, ik had er meer van verwacht.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/d/pennestreek.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

4 reacties

en na deze bondige recensie had je ook wel even mogen vermelden, dat je vervolgens in de Rooie Cent belandde. En daar weer eens bemerkte, dat muziek ook gewoon zonder enige poespas uitgevoerd kan worden. Vakmensen, amateurs of niet; maar wel met plezier en durf.
Ik weet dat je genoten hebt. Net als ik. Mag je best even vertellen…
Nico, mede genieter…

Oh zo waar, Nico. Was in een aantal opzichten meer genieten dan Moke…

Gaat hier dan op dat je Moke uitspreekt als Meuk?

Haha, als het een Zweedse band (Möke) was, wie weet…
Maar nee, prima gitaarbandje, ze waren goed en zo, maar gewoon niet de juiste snaar.