Pennestreek
Over ape- en andere streken
Twee kleine muisjes
zaterdag 21 februari 2009 by Bart Linders in JoseQuote

Wij hebben twee kleine muisjes. We vinden ze zo lief. We gingen met ze mee naar buiten en toen kwam er en poes. Die vond ze er wel lekker uitzien en hij wou ze opeten en dat deed hij toen echt.

Toen zijn we aan het zoeken gegaan naar nieuwe muisjes en we gingen in het bos muisjes zoeken. We hebben er een kooitje voor. Maar we hebben er nog geen één gevonden. Dus dan kunnen we de tweede ook niet vinden. Alles is al klaargemaakt in de kooi, en we hebben ook nog een mand.

“Wacht eens, ik denk dat ik een muisje hoor”, zegt Josefien. En toen zijn we aan het zoeken gegaan en vonden we het ene muisje dat we hoorden, maar het was net te snel weg. Toen hoorden we nog een muisje en nog één. En daarna konden we ze oppakken en meenemen naar huis. Toen konden ze thuis in de kooi spelen met het gras en de bladeren. En moeder zei: “jullie krijgen lekkere chocolademelk”.

Dit is niet mijn nieuste verhaal, dit is Josefien’s eerste verhaal. Gedicteerd aan Afke. Het enige wat ik er aanveranderd heb, is sporadisch het woordje en verwijderd. De zinsconstructies zijn van haar, de fantasie ook. We hebben namelijk alleen drie kippen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/d/pennestreek.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

1 reactie

leuke verhaal, over muisjes die een aangenaam leven hebben; als ze tenminste niet opgegeten worden door de poes!