Pennestreek
Over ape- en andere streken
Zwartepieten
zaterdag 20 februari 2010 by Bart Linders in Ik vind

Zo. Het kabinet is gevallen, het zwartepieten kan beginnen. Wat het CDA betreft is het duidelijk: de PvdA wilde niet alle opties onderzoeken. Bovendien zou Bos voor de muziek uitlopen. Schuld van de PvdA dus?

Helaas… Bos loopt ruim twee jaar achter de muziek aan. Hij roept wat het kabinet al twee jaar riep: wij gaan weg uit Uruzgan. Kan best zijn dat Verhagen dat nooit echt gewild heeft, maar hij heeft het wel gezegd. Dat er een brief van de NAVO ligt, verandert daar niets aan; die is immers op Grima Verhagen’s verzoek gestuurd. Om Bos voor het blok te zetten, neem ik aan; Verhagen speelt vuile spelletjes.

Bos had dus gelijk dat hij niet alle opties wilde onderzoeken. Alle opties behalve weggaan houden immers een ‘draai’ in. Niet dat Bos niet kan draaien, maar dat doet hij dan omdat het hem zelf goed uitkomt, niet om Verhagen een plezier te doen. Op dit onderwerp is de PvdA tenminste altijd duidelijk geweest. Verhagen kan nog zo graag een wit voetje willen halen bij de NAVO (zal J de HS wel op willen volgen), maar hij had kunnen bedenken dat Bos hier niet in mee zou gaan.  Brief of geen brief.

Hoe dan ook: ik zal geen traan laten om dit kabinet. Wat een saai, grijs en middelmatig zooitje. Allemaal mensen die op de winkel passen, maar volkomen visieloos. Donner heeft misschien wat te vinden, maar die vindt al 50 jaar hetzelfde; Eurlings doet in ieder geval zijn best en Bos had dikke mazzel dat Fortis op zijn weg kwam – dat dee’ die wel goed. Zo, dat was al het positieve dat ik over Balkenende IV te vertellen heb.

Als Balkenende nóg een kabinet wil leiden, kan iemand hem dan naar Europa wegpromoveren? Of naar een 10-jarige cursus Leiderschap voor Dummies sturen? Hij leidde vier kabinetten, waarvan er drie zijn gevallen. De vierde was een minderheidskabinet om de laatste maanden vol te maken. Mooie CV!

En, als we dan toch bezig zijn, mag Verhagen dan ook naar een verre plek? Jammer dat de stoel van Jaap net vergeven is. Hoewel, Brussel is nog wel erg dichtbij.

Hoe dan ook: voor de volgende ronde graag wat meer visionairs in het kabinet. Mensen die écht wat te vinden hebben en daar hun nek voor uit durven te steken. Die Nederland van Donner’s jaren 50 naar de éénentwintigste eeuw helpen. Desnoods uit PVV-hoek, als ze maar visie hebben, alstublieft-dank-u-wel.

Dááág, JP de MP!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/d/pennestreek.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

1 reactie

Niet uit de PVV-hoek!