Pennestreek
Over ape- en andere streken
Meervoudige persoonlijkheid
zondag 21 februari 2010 by Bart Linders in Ik vind

Ik kijk naar Balkenende in Buitenhof en snap er niets meer van. Tijdens het Irak-debat moest ik van hem proberen onderscheid te maken tussen de mens JP, de MP van een paar jaar geleden en de huidige MP, want al deze personen kunnen er hun eigen mening op nahouden. Zelfs als het allemaal (blijkbaar alleen fysiek) de persoon is.

Nu probeert hij ook Bos een meervoudige persoonlijkheid aan te praten. Als ik het goed begrijp moet ik onderscheid maken tussen wat Bos als partijleider zegt en wat hij zegt als minister. Als partijleider mocht Bos best zeggen dat ‘we’ weggaan uit Uruzgan, maar niet als minister.

Misschien dat de heren dan in het vervolg een hoedje op willen zetten met daarop vanuit welke persoonlijkheid ze op dat moment spreken; dat zou het een stuk makkelijker maken allemaal. Als ze het dan zelf even niet weten, kunnen ze er ‘Ezel’ op zetten.

Nog even een quotje van JP de X-MP:

“Als je nu als enige land zegt, we houden ermee op, dan vind ik dat in internationaal verband niet verantwoord”.

Ik vertaal dat dan maar even met: “We kunnen beter een oorlog voeren dan dat andere landen hun wenkbrauwen over ons optrekken.”

En terwijl JP benadrukt dat het over de inhoud moet gaan, zo speelt onze politiek zich dus af op het niveau “wat zullen de buren wel niet zeggen”.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/d/pennestreek.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Comments are closed.