Pennestreek
Over ape- en andere streken
Kiezersbedrog
zaterdag 6 maart 2010 by Bart Linders in Ik vind

Het is helemaal in: meedoen met verkiezingen, en als je gekozen wordt, toch maar weigeren.

Balkenende kondigt het doodleuk van te voren aan. Hij is lijsttrekker voor de tweede kamerverkiezingen (of hoe het ook moet volgens het Groene Boekje), maar heeft helemaal geen behoefte aan een blauw stoeltje. Ik zou dan zeggen, weg van die lijst. Balkenende echter vindt het geloof ik heel vanzelfsprekend; hij gaat vast nog wel uitleggen dat ik hem als lijsttrekker niet moet verwarren met JP als partijleider of kandidaat-premier, zoals ik de premiers Balkenende I tot en met V ook als verschillende personen moet zien. Helemaal begrepen heb ik het niet, maar ik geloof dat het door zijn idealen komt dat hij alleen premier wil zijn.

Hoe dan ook, Balkenende zegt het dan tenminste nog van te voren. In Utrecht heeft Trots (moet daar nou nog Op Nederland achter, of niet?) een raadszetel veroverd. Lijsttrekker Koenders heeft nu, drie dagen ná de verkiezingen, laten weten dat hij niet kan want hij is ondernemer. En, nog steeds volgens Trots, hebben de nummers 2 tot en met 5 vrijwillig hun plekje opgegeven voor nummer 6, want dat is zo’n goed debater. Huh? Als nummer 6 zo goed is, waarom staat die dan niet op 1, of desnoods op 2? En wat had die lijsttrekker daar eigenlijk te zoeken?

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/d/pennestreek.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Comments are closed.