Pennestreek
Over ape- en andere streken
Zoals beloofd: Baseball
zaterdag 19 mei 2007 by Bart Linders in Diversen

Zoals wellicht al bekend hebben we in Seattle een baseball-wedstrijd bezocht. De Seattle Mariners kregen namelijk bezoek van de roemruchte New York Yankees! Die Yankees, dat is een illustere club, waar films over gemaakt zijn en zo. De Mariners is meer een soort De Graafschap, een provincieclub. In hun stadion passen dan ook slechts een povere 47.000 toeschouwers.

Ik zal jullie niet lastig vallen met alle spelregels: als je geinteresseerd bent, dan weet je het waarschijnlijk al. De basisregel: sla met een knuppel tegen de bal en ren een rondje. Als het je lukt een rondje te rennen voordat de bal terug is heb je een punt. En dit doe je dan om de beurt. Tegen een salaris van soms wel $20.000.000,00. Echt waar.

Ik geef toe: mijn een-na-laatste sport-evenement was geloof ik Ajax-Feijenoord op mijn 16e, dus ik ben niet veel gewend. Dat gezegd hebbende: wat een happening! Fascinerend om te zien. Door strakke regie blijft het publiek 3 uur lang bij de les tijdens een toch erg traag spelletje. En tijdens de 16(!) reclame-breaks (voor de liefhebbers: na iedere halve inning, tweede helft 9e niet gespeeld) valt er steeds wel iets te doen voor het publiek. Van balletje-balletje met baseball caps op het grote scherm tot een ingestudeerd dansje door de baanvegers. En om te voorkomen dat het publiek stijf wordt, is daar de Seventh Inning Stretch – een commercial break lang Aerobics met 47.000 tegelijk. Je wou toch dat je het verzonnen had.

Ook leuk: de stadion-speaker doet geen enkele moeite zijn voorkeur te verbergen. Bij een Yankees-slagman: “No. 20, Joe Gambiani”, bijna fluisterend uitgesproken. Bij een Mariners-slagman: “LADIES AND GENTLEMEN, LET’S HEAR IT FOR… RAUUUUUUUL!!!” – excuus voor de kapitalen.

Al vrij vroeg kwamen de Mariners op voorsprong, en die hebben ze niet meer afgegeven. Het huis-melodietje van de Mariners – deze – hebben we dan ook veel gehoord. Einduitslag: Mariners wonnen met 3-0!

Jammer dat ze de dag daarop met 7-2 verloren.

 BTW: ik was vergeten mijn camera mee te nemen naar het stadion, geen foto’s dus tot ik Jaap er een paar heb afgetrocheld.

Quiz: wat is dat voor melodietje?

Edit: Ik heb inmiddels een foto ontvangen van Patrick, die ook bij de wedstrijd was maar aan de andere kant van het stadion zat. Op zijn foto kon ik dus aangeven waar wij (volgens mij) zaten. Dat is dus dat rode ovaaltje bovenin, voor wie dat nog nie begrepen had. Dank, Patrick!

dscn13232.JPG

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/d/pennestreek.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

1 reactie

Hoi Bart, het was inderdaad een bijzondere ervaring om eens zo’n wedstrijd mee te maken. Het melodietje is Kernkraft 400 van Zombie Nation.