Pennestreek
Over ape- en andere streken
Youtube browser
vrijdag 22 februari 2008 by Bart Linders in Diversen

Vandaag kreeg ik van een collega-darter een Youtube filmpje gemaild, dat ik volgens hem absoluut moest zien. Inderdaad was het een leuk filmpje, maar tijdens het kijken (in full screen mode) raakte ik gefascineerd door een klein icoonjte linksonder in beeld. Misschien stond het er altijd al. Misschien is het fonkelnieuw. Ik heb werkelijk geen idee. Ik zag het in ieder geval voor het eerst:

browser.jpg

En wat doet een mens dan? Klik! Wat blijkt? Achter dit kleine knopje zit een übercoole filmpjes-browser. Druk op het knopje, en het filmpje dat je keek, wordt een bolletje. Met bolletjes eromheen die gerelateerde filmpjes voorstellen. Zo ‘aqua-browse’ je door Youtube-filmpjes heen. De filmpjes die je daadwerkelijk kijkt, worden met een lijn verbonden, zodat je niet verdwaalt in het bolletjesbos. Ik ben niet gauw enthousiast over dit soort dingen, maar deze vond ik écht vet. Vraag ik me alleen nog af: is dit een hele coole nieuwe feature, of is dit baardig nieuws voor een oude %$# die niet zo vaak op Youtube komt? Met andere woorden: heb ik nu heel snel iets fantastisch nieuws ontdekt en kan ik nog goed mee in de wereld, of gaan de ontwikkelingen inmiddels sneller dan ik bij kan houden, en ben ik dus ook definitief oud?

browser1.jpg

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/d/pennestreek.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Comments are closed.