Pennestreek
Over ape- en andere streken
Verwijsbriefje
donderdag 4 juni 2009 by Bart Linders in Diversen

Afke heeft de laatste tijd last van haar rug. Soms schiet het er zo hard in dat ze het uitbrult van de pijn. Woensdag ging Afke dus naar de fysiotherapeut. Die had haar al eerder met haar rug geholpen en gelukkig is dit een vrij land dus stond het Afke vrij om de goede man ook daadwerkelijk op te zoeken.

Conclusie: vijf van de wervels in haar onderrug lijken wel aan elkaar vastgeklonken, zitten muurvast. Volgens fysio komt dat wel eens voor bij twee of drie wervels, maar zelden bij vijf. Fysio wil dan ook graag eerst een röntgenfoto van Afke d’r rug zien voordat hij behandelt, om zeker te zijn dat er geen andere dingen aan de hand zijn. Een voorzichtig man, daar hou ik van als het om mijn vrouw gaat. Helaas houdt daar de vrije wereld op. Fysio mag helemaal niet om een röntgenfoto vragen. De man mag wel behandelen, maar bepalen wat hij daarvoor nodig heeft, dat is werk voor Echte Dokters. In dit geval dus de huisarts, sorry, Huisarts.

Afke fietste dus door naar de huisarts om te vertellen dat de fysio had verteld dat hij een foto nodig had en of meneer Huisarts zo vriendelijk wilde zijn om Zijn fiat te geven. Gelukkig waren er, halverwege de middag, nog maar liefst twee van de drie Huisartsen aanwezig. En patientloos, want hun deuren stonden open. Helaas, volgens juffrouw assistente waren de Huisartsen niet beschikbaar. Nee, ook niet voor een futiliteit formaliteit. En nee, juffrouw assistente was absoluut niet bevoegd om verwijsbriefjes te hanteren, dat mogen alleen Echte Dokters. Om kort te gaan, maandag kunnen de Huisartsen haar ontvangen, eerder niet. Vreemd genoeg had één van hen wel de tijd om te groeten terwijl ze kokend het pand weer verliet.

Ik vraag me af: hoe zou je reageren als je zo behandeld werd bij een apotheek of, om eens wat te noemen, computerspeciaalzaak? Twee bevoegde personen zitten te lezen in hun kantoortje en je mag over vijf dagen terugkomen?

Hoe dan ook, laten we duimen dat Afke haar rug zich rustig houdt tot ze op audiëntie mag…

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/d/pennestreek.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

1 reactie

Hallo Bart,

Een collega van mij onlangs eenzelfde soort akkefietje.
Zij zei tegen de assistente: wat jullie ook doen, ik blijf hier zitten tot ik heb wat ik hebben wil.
Na enige verdere discussie werd ze wel geholpen.
Tip?
Groeten, Jan.