Pennestreek
Over ape- en andere streken
Telefoon
zaterdag 9 augustus 2008 by Bart Linders in Diversen

Ik heb een heel aaibare telefoon. 

Mijn oude – volgens sommigen antieke – mobiele telefoon is na ruim 7 jaar echt overleden. Dat wil zeggen, hij belt nog steeds, maar heeft last van een typische Nokia-kwaal (vroeger, toch): het schermpje doet het niet meer.

Er moest dus een ander komen. Het bijbehorende abonnement is van de baas, dus ik naar het KPN Business Centre, alwaar ik een andere telefoon uit mocht zoeken. Dat mag namelijk elke 2 jaar. Ik ging er dus van uit dat ik na 7 jaar wel zo’n beetje vrije keus zou hebben.

Dat was een tikje naief van mij. Zelfs voor toestellen die volgens de website alléén maar gratis waren, moest ik (lees: mijn werkgever) bijbetalen. Voor zo’n trouwe klant hoeft de KPN blijkbaar zijn best niet te doen, die blijft toch wel. Gelukkig vond de baas bijbetalen na 7 jaar niet zo’n probleem. Of het toestel is toch weer gratis wegens grootschalige abo-herziening bij mijn collega’s; ik weet het niet. In ieder geval kreeg ik de vrijheid om een toestel uit te zoeken.

En dat is nog geen sinecure. Hoe kies je als ze allemaal alles kunnen? Dat ze kunnen bellen, alla, het zijn telefoons. Maar overal zit een camera in, met bijna alles kun je internetten en muziek luisteren. Pas als je er ook mee wilt kunnen koken, wordt de keus minder – maar niet veel.

Uiteindelijk gekozen voor een HTC Touch Diamond. Compact, lichtgewicht, mooi ontwerp, kan alles (voor koken apart programmaatje dowloaden 😉 ). Er zit een touchschreen op waarop je kunt aanwijzen wat je wilt doen, maar nog veel leuker is dat je kunt bladeren door het scherm te aaien. Echt waar, je bekijkt de volgende foto door de vorige als het ware van het scherm te vegen. Een aaibare telefoon: ik was meteen verkocht.

Ik heb hem nu 1 dag. Hij luistert echt naar aaien, maar alleen voor de makkelijke dingen. Voor lastiger dingen moet je hem soms prikken. Gelukkig is er een prikkertje bijgeleverd.

Ik ben weer helemaal blij: het duurt dágen, zo niet wéken voor ik alle instellingen doorgrond heb. In de tussentijd aai en prik ik me suf.

htctouchdiamondofficial.jpg

PS – die dame op de foto, die Grace, die is niet meegeleverd, dus ik heb haar telefoonnummer niet. Dat geeft niet, maar wat ik me nou afvraag: zou dat nou een beroepsmodel zijn, of zou ze gewoon voor HTC werken? En zou ze wel echt Grace heten? smiley_chinrub.gif

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/d/pennestreek.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

3 reacties

héél rustig hier thuis, en ook zó gezellig… 😉

Laat me over een maand of twee, drie effe weten hoe die dan bevalt… Ik vind hem ook wel errug mooi! En tja, de eifoon (die de baas zelf heeft), kunnen we bij KPN niet krijgen…

[…] ik de HTC Touch Diamond al lang een erg mooi toestel en na wat laatste positieve argumenten van Bart was ik eigenlijk wel over de streep. Toen ook Niels besloot er eentje te bestellen, was de kogel […]