Pennestreek
Over ape- en andere streken
Klantvriendelijk
zaterdag 21 november 2009 by Bart Linders in Diversen

Vanmiddag haalde ik bij de Albert Heijn in Hoogland de laatste paar boodschappen. En een bosje bloemen, was de bedoeling. Dus ik liep voorbij de kassa, pakte een bosje bloemen en legde die bij mijn andere boodschappen op de band.

“De bloemen moet u bij de informatiebalie afrekenen, meneer”.

Ik keek eens naar de informatiebalie. Je weet wel, de plek voor tabak, moeilijke vragen, geld terug, stomerijservice en zo. Er stonden zeker 6 mensen te wachten. Ik had uiteraard niet zo’n zin om daar weer achter aan te sluiten.

“Goh, wat gek. Ik kan mijn gewone boodschappen toch ook bij de informatiebalie afrekenen? Die rozen zullen dan toch ook wel in jouw kassa staan. Kun je me uitleggen waarom ik dan nu naar de informatiebalie moet?”

“Neen meneer, dat weet ik niet. Zo zijn gewoon de regels.”

En zo kun je voor je bosje bloemen weer aansluiten in de volgende rij. Albert Heijn is een service-supermarkt, zegt men. Kan iemand me uitleggen wat dat dan wel betekent, als het niet met klantvriendelijkheid te maken heeft?

Overigens heeft AH zijn bloemen mogen houden. Ik laat me niet van het kastje naar de muur sturen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/d/pennestreek.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Comments are closed.