Pennestreek
Over ape- en andere streken
Daarheen en weer terug
donderdag 17 mei 2007 by Bart Linders in Diversen

Tjonge, wat kun je jezelf toch overschatten. Jetlag? Ik heb daar vast niet zo’n last van. Het zal wel meevallen, je zult inderdaad wel een dagje moe zijn, maar zo erg kan het toch niet zijn?

Nee hoor, helemaal niet. Het is erger. Gisteren zat ik, vlak voor de lunch, bijna te knikkebollen. ’s Nachts om de twee uur wakker worden. Een collega viel bijna achter het stuur in slaap. Niet omdat je zo moe bent, maar omdat je biologische klok zegt dat het tijd is om te gaan slapen. En als je dan even niet oplet, is het licht al uit en het slaapliedje gezongen voor je er erg in hebt.

Als je eens een nacht niet slaapt, dan ben je moe. Dan ga je de volgende avond vroeg naar bed en dan is alles weer in orde. Nu moest in 5 dagen de biologische klok 9 uur terug, en daarna weer vooruit.

Vandaar de radiostilte de afgelopen tijd: eerst Seattle voorbereiden, rondrennen in Seattle, en bijkomen van Seattle. En dat voor twee-en-een-halve dag congres. Over de inhoud waarvan ik maar niet zal uitwijden, ik pretendeer niet dat mijn werk, behalve voor mijzelf, ook voor anderen interessant is.

Over Seattle echter, wil ik nog wel even wat kwijt. Ik had er niet al te hoge verwachtingen van, maar Seattle is eigenlijk een erg leuke stad. Downtown (zeg maar, de binnenstad) is erg gezellig en redelijk compact en overzichtelijk. Je loopt er in ongeveer drie kwartier doorheen, van de Needle in het noorden tot het baseball-stadion in het zuiden. In het midden, aan het water, ligt dan Pike Market, leuk en on-Amerikaans shoppen.

En dus hebben we in de relatief spaarse vrije tijd toch aardig wat kunnen doen: de Needle, Pike Market, de bibliotheek bezoeken, souvenirs voor vrouw- en kindlief kopen én een baseballwedstrijd bezoeken.

Voor nu laat ik jullie even achter met een plaatje van de bibliotheek, ontworpen door Rem Koolhaas; later meer over baseball!

pict0030.JPG

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/d/pennestreek.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

1 reactie

Daarheen en weer terug…