Pennestreek
Over ape- en andere streken
Stenen terugkoppen
zondag 16 december 2007 by Bart Linders in Columns

Ik heb al eerder vraagtekens gezet bij pipo Kesler van de KNVB, maar ik begin inmiddels serieus te twijfelen aan de verstandelijke vermogens van deze man. Eerder al suggereerde hij om ons allen geld uit de zak te kloppen voor zijn eigen feestje; nu vindt hij politiemensen ‘verwende kereltjes’. Hij is boos omdat de politie actie wilde voeren tijdens zijn risicowedstrijden.

Om even een perspectief te geven: deze clown verdient zelf tonnen met het organiseren van een spelletje balletje-trap voor grootverdieners – of op zijn minst bovenmodaalverdieners. De ellende die hier bij komt kijken laat hij voor het gemak aan anderen over. Die hij ‘verwende kereltjes’ vindt als ze een keer niet op komen draven als het hem uitkomt. Ja, Kesler weet hoe hij mensen te vriend moet houden.

Ik vraag mij zowiezo al af waarom de KNVB niet zelf zorgt voor de beveiliging rondom voetbalwedstrijden. Als je activiteiten organiseert waarbij je op voorhand weet dat een paar honderd mensen op de vuist gaan, dan neem je toch je verantwoordelijkheid, zou je zeggen. Pipo Kesler ziet dat anders: niet zijn taak. Hij dreigt er zelfs mee de competitie een paar weken stil te leggen als de verwende kereltjes de volgende keer weer niet op komen dagen. Blijkbaar gaat hij er van uit dat verwende kereltjes geen zin hebben in een vrij weekend.

Ik zou de Raad van Hoofdcomissarissen, die terecht boos is, adviseren zich voor het komende weekend aan te sluiten bij de politieacties – en deze anders zelf te organiseren. Het lijkt inderdaad verstandig de competitie een paar weken op de schorten, zodat pipo Kesler zelf de beveiliging van zijn wedstrijden kan gaan regelen. Misschien dat er amateur-voetballers zijn die stenen terug willen koppen. En als hem dat niet lukt, moet hij misschien maar toegeven dat organisatie van dit soort evenementen hem boven de pet gaat. Kan hij die verwende kereltjes voor inhuren – wat mij betreft tegen commercieel tarief.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/d/pennestreek.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Comments are closed.