Pennestreek
Over ape- en andere streken
Filmpje
vrijdag 29 februari 2008 by Bart Linders in Columns

Al maanden houdt de 44-jarige Geert W. het politieke debat gegijzeld met zijn film waarin hij de islam vergelijkt met het fascisme (geloof ik). Een slimme zet, want zonder dat hij nog wat hoeft te doen, wordt zijn dagelijkse media-geilheid bevredigd. Dat heeft hij slim aangepakt, en ik misgun het hem niet.

Het zou alleen fijn zijn, als hij daarbij zelf niet constant op de buis (ja, ik heb nog een buis) kwam. Steeds maar weer dat boze peroxide-hoofd, dat paranoïde zoeken naar de bevestiging dat de hele wereld tegen hem is. Nu kon de Verhagen weer de pot op, want die had hem geïntimideerd. Overigens barst Nederland van de mensen die hem intimideren: iedere aangifte van discriminatie tegen hem is geloof ik intimiderend, en ook onze Nationale Terrorismewaakhond Joustra had zich daar al eens aan gewaagd. Maar goed, die coördineert iets in de bangmakerij, dus dan mag het.

Terug naar het heden. Laat ik voorop stelen dat ik nog nooit een woord geloofd heb dat door Verhagen uitgesproken werd. Voor mij heeft die man een aura van onbetrouwbaarheid om zich heen. Als hij zegt ‘Ik heet Maxime’, dan twijfel ik nog. Voor deze ene keer echter, geloof ik hem. Hij heeft waarschijnlijk iets gezegd in de trant van ‘Die film, Gertje, zou je dat nou wel doen?…’, waarop Gertje huilend naar buiten loopt en roept: ‘Weehhhh… hij bedreigde mij!’ Ach ja, al die bedreigingen aan zijn adres, hij heeft het er maar moeilijk mee. Het is geen pretje hoor, om superbeveiligd te wonen op kosten van een ander. Omdat je besloten hebt dat het je missie is om hele bevolkingsgroepen het bloed onder de nagels vandaan te peuteren.

Ik heb altijd het idee gehad dat de kracht van democratie was dat je met elkaar bleef praten in plaats van op de vuist gaan. Maar wat nu als je volksvertegenwoordigers beginnen te praten als ‘De minister kan de pot op’? Ik geef toe dat het een zekere amusementswaarde heeft, maar ben je dan nog aan het praten? Wat als je volksvertegenwoordigers bewust net zo lang doorgaan met beledigen en treiteren, totdat iemand van repliek dient? En diezelfde volksvertegenwoordiger dan weer huilend vraagt om de premier? Hoe is het dan gesteld met onze democratie?

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/d/pennestreek.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Comments are closed.