Pennestreek
Over ape- en andere streken
Quote van de Dag
zondag 30 december 2007 by Bart Linders in JoseQuote 1 reactie

“Pappa, ik ben wel verliefd op oliebollen!” Dat belooft wat, als ze met vriendjes thuis gaat komen…

Quote van de dag
donderdag 27 december 2007 by Bart Linders in JoseQuote Reacties staat uit voor Quote van de dag

“Pappa, Alie (haar pop, red.) is niet van zichzelf, Alie is van mij”. “Dat klopt meisje. En jij, van wie ben jij?” “Ik ben wel van mezelf, toch?”

Achter het behang
dinsdag 25 december 2007 by Bart Linders in JoseQuote 1 reactie

Het is zes uur, spitstijd: Afke voedt Madelief, het eten is bijna klaar. Josefien moet nog even plassen voor het eten. “Pappa, jij moet even mijn jurk vasthouden.” “Ik ben even met het eten bezig, hou hem zelf maar even vast, of doe hem anders maar uit.” Voor ik doorheb wat er gebeurt, pakt Josefien […]

Quote van de dag
dinsdag 25 december 2007 by Bart Linders in JoseQuote Reacties staat uit voor Quote van de dag

“Mamma, een auto is eigenlijk net als een fiets.” “Oh? Wat is er het zelfde aan?” “Nou, een fiets is net als een auto!” “Maar waarom dan?” “Dat is gewoon zo, mamma!”

IJspret
zaterdag 22 december 2007 by Bart Linders in Persoonlijk 3 reacties

Vandaag was het prachtig weer om te gaan schaatsen – en dat hebben Afke en Josefien dan ook gedaan. Eerst ’s ochtends schaatsen kopen voor Josefien natuurlijk, en daarna naar de Leersumse Plassen met oma.

Apetrots: een boek!
dinsdag 18 december 2007 by Bart Linders in Over schrijven 1 reactie

Een beetje aan de late kant, dit bericht, maar ik móest er toch iets over zeggen. Zoals sommigen van jullie wel weten was het mijn streven om nog dit jaar een boekje met kinderverhalen te maken. Ik dacht een verhaal of 25 nodig te hebben. Begon ik nog redelijk voortvarend, lopende het jaar zakte de […]

Stenen terugkoppen
zondag 16 december 2007 by Bart Linders in Columns Reacties staat uit voor Stenen terugkoppen

Ik heb al eerder vraagtekens gezet bij pipo Kesler van de KNVB, maar ik begin inmiddels serieus te twijfelen aan de verstandelijke vermogens van deze man. Eerder al suggereerde hij om ons allen geld uit de zak te kloppen voor zijn eigen feestje; nu vindt hij politiemensen ‘verwende kereltjes’. Hij is boos omdat de politie actie […]

Quote van de dag – 2
zondag 2 december 2007 by Bart Linders in Persoonlijk Reacties staat uit voor Quote van de dag – 2

Er staat een muziekje van Kraak & Smaak op. Afke zegt zorgvuldig niets. Ik vraag: “Vind je er niet veel aan?” Afke: “Ach het is een beetje loungy, meestal is dat een soort blinde vulling. Je kunt er prima taarten mee bakken, maar het is niet om te nuttigen…”

Quote van de dag
zondag 2 december 2007 by Bart Linders in JoseQuote Reacties staat uit voor Quote van de dag

We gaan lunchen: “Wil je nog even de jam uit de koelkast pakken Josefien?” “Ik heb hem gevonden papa. Hij stond op een makkelijk plekje. In het vervolg moeten jullie de jam maar op een moeilijk plekje zetten hoor!”